Aleksa Ilić, ulog u Budućnost

Napisao:  Pročitano 2263 puta ponedeljak, 20 oktobar 2014 23:12

Mihailo Radunović, Vasilije Baćović, Aleksandar Novosel, najmlađi Ognjen Čarapić, od juče zvanično i Aleksa Ilić - da Budućnost Voli razmišlja o budućnosti dokaz je i dogovor o petogodišnjoj saradnji sa jednim od najtalentovanijih krilnih igrača koje Crna Gora ima.

Novi plavi "broj 11" će prvu od pet godina ugovora provesti na pozajmici u dresu "matične" Sutjeske...

"Nadam se da ću sezonu koja je već počela odraditi na najbolji mogući način kako bih naredne bio konkurentan u Budućnosti. Raduje me što moj novi klub ulaže u mlade snage, drago mi je što smo dogovorili saradnju", rekao je crnogorski juniorski reprezentativac na jučerašnjoj promociji u Njegoševom parku.

Momka koji je u crvenom dresu odigrao zapaženu ulogu na juniorskom Evropskom prvenstvu u Turskoj (Crna Gora zauzela 11. mjesto, obezbijedila opstanak u A diviziji) i koji je pažnju na sebe skrenuo atraktivnim zakucavanjima čeka sezona puna iskušenja - Sutjeska igra na dva fronta (Balkanska liga i domaći šampionat), a samo dobre igre u Nikšiću kupuju ulaznicu za visoko društvo.

"Put do pravog igrača je trnovit, Aleksa je svjestan da bez pravog rada i ogromnih odricanja uspjeh nije moguć. Imaće iskustvo igranja u dva kvalitetna takmičenja, pravu minutažu, što je za njega najbitnije i očekujemo da njegov razvoj ide uzlaznom putanjom", poruka je trenera plavih Igora Jovovića upućena nikšićkom talentu.

A sportski direktor crnogorskog giganta Gavrilo Pajović svjestan je da je Budućnost ugrabila još jedan biser crnogorske košarke.

"Ovim potezom smo pokazali da ulažemo u budućnost Budućnosti - Ilić je novo ime uz plejadu talentovanih koje smo već promovisali. Godinama već pratimo njegove nastupe u dresu Sutjeske i mlađim reprezentativnim kategorijama. Jedan je od najtalentovnijih igrača u regionu, nadam se da će uspjeti da se afirmiše na pravi način i dokaže talenat", istakao je Pajović, uz zahvalnost čelnicima Sutjeske zbog "izuzetne korektnosti u pregovorima".

9,4 poena u prosjeku na devet utakmica postizao je Aleksa Ilić na U-18 Evropskom prvenstvu, uz šest skokova.

(izvor teksta - Dnevne novine)