10 razloga zbog kojih treba poći na utakmicu Budućnost - Mega (od kojih je jedan zaista važan)

Napisao:  Pročitano 3464 puta četvrtak, 29 decembar 2016 11:14

Košarkaši Budućnost VOLI-ja sjutra u 17 časova u podgoričkoj ''Morači'' protiv Mega Leksa igraju posljednju utakmicu u 2016. godini.

Crnogorski šampion se nalazi u otvorenoj seriji od pet poraza (tri u ABA ligi, dva u Eurokupu), pa će im sjutrašnji meč protiv srpskog tima biti idealna prilika da je prekinu i vrate se na pobjednički kolosjek.

Za to će im biti potrebna podrška publike, koju je negativni niz poprilično ''ohladio'', pa je krajnje vrijeme da ih ''plavi'' ponovo zagriju u ovim hladnim decembarskim danima.

U ovom članku navešćemo vam 10 razloga zbog kojih bi sjutra trebalo da pođete u ''Moraču'':

1. Ako ste slobodni i nemate ništa u planu za petak popodne, sportski događaj je uvijek lijep način da se popuni slobodno vrijeme;

2. Zato što voljeni klub treba podržati uvijek - i kada pobjeđuje, ali i kada gubi;

3. Posebno zato što je klub u krizi, treba mu pomoći da iz nje izađe. To je mnogo bolje uraditi tako što ćete doći u salu i navijati, nego putem komentara na portalima i društvenim mrežama;

4. Zato što u ''Moraču'' može da se ide i kada ne gostuju Partizan i Zvezda;

5. Zato što su dva boda sjutra za Budućnost veoma važna u borbi za plej-of, a krucijalna ako i dalje žele da se nada drugom mjestu;

6. Zato što bi pobjeda na kraju 2016. godine bila sjajna uvertira za uspješnu 2017.

7. Zato što je Eurobasket pred vratima, a Budućnost je puna potencijalnih reprezentativaca (Šehovići, Vranješ, Popović, Nikolić), kojima je potrebno podići samopouzdanje;

8. Zato što u Podgorici gostuje Mega - ekipa koja je ''plave'' prošle godine eliminisala u polufinalu plej-ofa i treba joj servirati ''mega-osvetu''.

9. Zato što je Mega poznata kao ''fabrika talenata'' koja svake godine ''izbaci'' po nekoliko NBA igrača. Ko zna, možda jednog dana budete mogli da se pohvalite da ste u ''Morači'' uživo gledali neku NBA zvijezdu.

10. Zato je što sav prihod od ulaznica namijenjen za liječenje teško oboljele 12-godišnje Anđele Petrović

Ovaj članak možete smatrati navijačkim i suvišnim, razloge glupim ili banalnim, ali sve to nije važno. Ovaj članak je osmišljen kako bi što efektnije privukao vašu pažnju, jer je u službi posljednjeg, jedinog zaista važnog razloga. Mala Anđela se bori sa teškom bolešću, agresivnim tumorom kostiju, a liječenje je moguće u specijalnoj dječjoj klinici u njemačkom Štutgartu. Međutim, dok se ne obezbijedi kompletan iznos sredstava u vrijednosti od 150 000 eura, početak liječenja je onemogućen.

Zato, ljubitelji košarke, sjutra nađite vremena, pozovite prijatelje i pođite da odgledajte jednu košarkašku utakmicu. Ulaznica košta dva eura, zaista mali iznos, koji može pomoći da se spasi jedan mladi život! Sjutra svi u ''Moraču''!

(ukoliko ste, pak, onemogućeni da dođete na utakmicu, prilog za liječenje male Kotoranke možete uplatiti na broj računa: 530-0300100076032-64 Ilija Petrović, NLB banka)