×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 173

Tinejdžerka o kojoj se već priča i čije vrijeme dolazi - Božica Mujović

Napisao:  Pročitano 2677 puta ponedeljak, 10 februar 2014 15:53

Poznato je da Crna Gora nema veliki broj košarkašica, ali svakako da ima veoma talentovanih. Jedna od njih je svakako i Božica Mujović, mladi plej Budućnosti Volkano.

Božica je 18-godišnja košarkašica koja se ističe velikom borbenošću i ogromnim zalaganjem na svakoj utakmici. Ove sezone je prva opcija na mjestu organizatora igre u ekipi koju sa klupe predvodi Miloš Kovač.

Bjelopoljka, koja ie ove godine dobila nagradu za najbolju mladu igračicu u borbi sa mnogo iskusnijim protivniciama, stiče ogromno iskustvo u Međunarodnoj regionalnoj ligi. Drugu godinu zaredom je pozvana na širi spisak seniorske reprezentacije zahvaljujući učinku od 7,5 poena i 4 asistencije po meču za prosječno 25 minuta na parketu.

Za naš portal je rekla nešto više o svojim počecima, dosadašnjem toku sezone, očekivanjima u mečevima sa Partizanom i daljim planovima.

Lična karta:

Ime i prezime: Božica Mujović
Datum rođenja: 07.01.1996.
Visina: 178cm
Karijera: Jedinstvo, Budućnost

Kada si i gdje napravila svoje prve košarkaške korake?

- Košarkom sam počela da se bavim sa nepunih 9 godina u košarkaškom klubu Jedinstvo iz Bijelog Polja.

Ko su tvoji košarkaški idoli i uzori u životu?

- Moj košarkaški idol je Jelena Škerović, čijom igrom i zalagnjem sam uvijek oduševljena. Na moju sreću, na početku sezone smo bile i saigračice. Životni uzor su svakako moji roditelji, koji su mi ujedno i najveća podrška.

Ove godine si proglašena za najbolju mladu igračicu naše zemlje. Šta za tebe predstavlja to priznanje?

- Velika mi je čast što je Košarkaški Savez Crne Gore prepoznao u meni kvalitet i dodijelio mi nagradu koja je došla kao plod velikog rada i odricanja. Priznanje je veliki podsticaj za mene, ali i obaveza da u narednom periodu treniram još jače i pružam što bolje partije.

Kako si zadovoljnama rezultatim u dosadašnjem dijelu takmičenja i očekivanja pred četvrtfinalne mečeve sa Partizanom?

- Što se tiče rezultata u dosadašnjem dijelu takmičenja mi smo postigli svakako više od očekivanog. U Međunarodnoj ligi smo bile u veoma teškoj grupi, gdje je svako mogao da pobijedi svakog. Velikim radom sa trenerom Kovačem smo došle do željenog cilja i kolo prije kraja obezbijedile prolaz u četvrtfinale. U borbi za final-four nas očekuju mečevi sa Partizanom, što znači da nismo imali sreće, jer igramo protiv branioca trofeja. Svakako je da se nećemo predati i maksimalnim zalaganjem ćemo pokušati da iznenadimo i plasiramo se za F4.

U regionalnoj ligi ste posle 11 kola bez poraza, da li tu očekujete nastavak dominacije?

- Da u regionalnoj ligi smo ostvarili maksimalan učinak i očekujem da ćemo biti pobjednici na kraju šampionske trke, a i u domaćem prvenstvu se nadam da ćemo potvrditi primat i odbraniti trofej.

Kakav se osjećaš zbog poziva u nacionalni tim?

- Reprezentacija je nešto posebno, san svakog sportiste i igranje za nju se ne može porediti ni sa jednim klubom. Nadam se da ću u velikoj konkurenciji izboriti mjesto u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Za kraj, poruka mladim igračicama koje žele da se bave košarkom?

- Da budu uporne, jer samo se ogromnim radom može postići uspjeh.