Nezvanično: Pejić na kormilu Lovćena

Napisao:  Pročitano 1683 puta petak, 30 septembar 2016 18:15

Košarkaški klub Lovćen sa Cetinja u ponedjeljak kreće sa pripremama za narednu sezonu, a prvu prozivku obaviće novi trener Miloš Pejić, nezvanično saznaje portal košarka.me.

Iskusni strateg dolazi iz srpskog prvoligaša Vršca, a u karijeri je trenirao još i Mašinac i Slogu iz Kraljeva, Borac iz Banja Luke, FMP i Kožuv iz Makedonije. U svojoj riznici Pejić ima tri nacionalna kupa, koja je osvojio sa FMP-om (dva) i banjalučkim Borcem.

Pejić je u sezoni 2013/14 bio trener juniorske reprezentacije Irana, sa kojom je osvojio srebrnu medalju na Azijskom prvenstvu za igrače uzrasta do 18 godina. Kao pomoćni trener mlade reprezentacije Srbije 2007. godine je osvojio zlato na EP u Italiji.

Srpski trener će na klupi Cetinjana zamijeniti Mirka Prorokovića, koji je klub predvodio u protekle dvije sezone, možda i najteže u bogatoj istoriji Lovćena.

Takođe prema nezvaničnim informacijama, Cetinjani su promijenili kompletnu rukovodeću garnituru i ostvarili saradnju sa podgoričkom Budućnošću, čiji će mladi igrači, uz nekoliko Cetinjana, činiti srž rostera u predstojećoj sezoni.